Barfota Slokhatt

   Tänkte att jag skulle slänga in ett litet inlägg nu när jag är vid en dator, över yran-helgen.
   Jag kan glatt berätta att jag har fått en ny kompis! That's right, även konstigt folk kan huitta någon att umgås med. Denna någon är ingen mindre än Barfota Slokhatt, aka. Barfota Storkatt i tidningen karneval. Reporten som hade pratat med honom hade uppfattat namnet fel, även fast han hade upprepat det och sagt det klart och tydligt. Men det gjorde bara det hela mycket roligare.
   Men Barfota Slokhatt var en mycket trevlig filur, om jag får säga det själv. Han hade en intressant ull-rock på sig i regnvädret. Enligt honom så absorberar rocken vatten, på detta sätt blir han alltså inte blöt, i tre dagar. Efter detta väger den dock 50 kilo, och det tar ett år för den att torka. Väldigt effektiv under yran om det regnar, annars bara cool. Sedan hade han även den skit coola hatten med broscher från sveriges alla hörn på. Eller broscher låter lite tantigt... säkerhetsnålar med märken från sveriges alla hörn, låter lite bättre.
   Vi stod där länge och pratade, medans vi åt kolbullar, och delade med oss av historier (det var mest han som delade med sig och vi tog emot... saft inräknat!). Han berättade t.ex. hur det en gång hade kommit fram en liten person (ett barn) till honom med en liten bit kolbulle i handen. Den lilla personen tittade upp på honom och han kopplade det direkt till att den lilla personen hade blivit mätt och att dennes föräldrar då hade sagt till honom att ge resten av kolbullen till mannen där borta. Så han tittade ner på den lilla personen och sa: "Får jag den där? Tack", varpå han tog den lilla biten med kolbulle och åt upp den. Den lilla personen såg förskräkt upp på honom och sprang sedan bort till sin mamma, och sa: "Mamma, mamma! Han åt flugan!".
   Med andra ord, den lilla personen hade alltså tänkt sänga den lilla biten med kolbulle, inte ge den till Barfota Slokhatt (diggar det namnet!).
   Härlig prick det där, som även hade varit och vandrat på samma ställe som jag har min sommarstuga! Tror jag ska droppa förbi hos honom idag med, och äta kolbulle! *Nam nam*
   Vi ses gott folk!
   Ha de


   Marie *Snyggo*

Manga freak!

Sitter och ser på manga för fulle rulle. Kan låta konstigt, men då glömmer ni en sak; Jag är konstig.
Så nu spelas Naruto på Maries dator, till och med samtidigt som jag skriver. Men eftersom det är på japanska blir det lite problematiskt. Även fast jag kan några meningar och ord på japanska räcker inte det för att förstå utan text. Men bra är det.
Idag har i alla fall redigerat ihop filmen jag och en kompis höll på med. Min "första" film, vid namn; Rostbiffen. Pretty good for my first movie, men däremot 1.5 gb stor. Så om någon nu vill se den... är det ganska kört. Att skicka den över msn kommer ta åratal.
Men ska jag hänga med i vad som händer måste jag sluta skriva nu och fockusera.
Ha de'!


Marie *Baka*

Major Headache

   Sitter här med världens huvudvärk, och har just sett på en film som jag inte ens minns vad den handlade om... Anledningen till varför jag har huvudvärk är jag väl medveten om vad det är. Solen! Jag har inget emot solen, min mina ögon har något emot solen. Och resultatet för Marie när hon har varit ute en hel dag utan solgalsögon är just, huvudvärk. Men mamma och jag sprang iväg till bussen in till stan och jag glömde totalt bort dom. Och detta är mit straff.
   Jag kunde inte ens njuta av jordgubbarna...
   Så nu ska i alla fall jag gå och ta en varm dusch, göra i ordning mig för kvällen och försöka sova bort det här. Alvedonen jag tog verkar inte fungera så bra, så jag får väl ta till gamla hederliga huskurer.
   Men tack vare att jag fick denna huvudvärk kunde jag självklart inte träna heller... därför är jag inte heller på så bra humör. En riktig toppen dag. Jag var egentligen inte så pigg på att gå på stan men var tvungen att göra det för att kunna ta ut pengar till Yran biljetterna (som jag dessutom inte kunde köpa eftersom man tydligen var tvungen att boka dom på ticnet först...). Så bra blev det!
   Jag köpte i alla fall lite hår mousse på stan (eftersom jag itne hade råd med något annat, för tillfället), och det är väl typ det bästa. Fast middagen var itne heller så pjåkig (fast den åts hemma, grillat kött med potatissallad).
   Btw; så ska Marie till stugan på torsdag så efter det blir det inte så mycket skrivet. Förmodligen ingenting alls... men vi överlever nog. Och även fast det är långt till "civilisationen" för mig borde jag kunna hålla någon sorts kontakt med omvärlden och mitt umgänge. Om inte så får jag gott om tid att försöka skriva på min bok. Det var ju i och för sig där jag började på den... jag kanske kan få lite inspiration, som jag fick förra året. Det kanske är just sommarstugan jag behöver för att kunna skriva.
   Men om jag ska överleva tills dess och inte dö av den här huvudvärken får jag nog ta och börja med "huskurerna" nu.
   ... Jag mår illa.


   Marie *Steven*

It's here!

Ville bara informera the world, innan jag kryper till kojs, att Maries nya dator är här nu! Så nu blir det filmskapande om något.
Skulle jag lägga upp något på YouTube, eller något annat ställe för den delen, ska jag se till att informera. Det kan ju finnas någon som är intresserad.
Men sen kväll, kort inlägg.
Go'natt


Marie *Gud-ish*

Borta

Som sagt är jag hos Emo idag. Och som sagt picknickade vi. Och som, kanske, sagt så var vi så långt ifrån normala som man kan vara... som vanligt.
En film är nu även i produktion, och vi får helt enkelt se hur det blir med den. Men för att inte ta upp för mycket tid framför datorn gör vi det här till förmodligen det kortaste inlägget jag har skrivit.
Ha de'!


Marie *Och Sture*

Små kusinerna ?

   Så var den hör dagen över. Skit skön dag, om jag får säga det själv.
   Efter att jag hade varit ute och tränat åt morsan och jag pärplättar. Mums! Men vi lämnade en del åt syrrans matlåda imorn, eftersom hon älskar pärplättar. Efter det bar det av till stan (vid 15.00). Vi träffade resten av familjen vid fyra tiden då vi gick och köpte skor och en tårta, för att sedan äta middag på någon resturant.
   Jag beställde "Lammkotlett Grekisk"... det stod fel i menyn. Den var säkert gjord på något grekiskt vis, men det skulle ha stått lammkotletter! Jag fick tre stycken! Så det blev tyvärr ingen tårta för mig, fast det har blivit ganska mycket tårta den senaste tiden så det skadade inte mig så mycket... fast den såg god ut. Gräddtårta med jordgubbar... *suck*.
   Men att leka med små kusinerna "slätade ut" det hela. Hetaste killarna i byn! Båda två var lika gulliga som vanligt, för att inte tala om livliga. Full rulle på bpda hela tiden. Jag var till och med tvungen att ta en paus.
   Båda for runt och spelade fotboll, nickade basket bollar och lekte... fåglar? Något som däremot var lite skumt var när en av dom kom och pekade på sitt bröst och sa "Jag har mjölk i det här."(?). Tydligen matar han sina gosedjur genom att amma dom... bra där "Ninni" (hans lillebror kallade honom det... and now we might know why).
   Det var också jävligt skumt när Elin och jag gömde tennisbollar för dom och "Ninni" hittade en... vad gör han då? Han bestämmer sig för att gömma den själv, på bästa tänkbara ställe. Vart gömmer han den? Innanför byxorna, så klart... Och när han väl har lagt den till rätta säger han "Nu märks den inte!". Nej nej, helt klart osynligt att den ligger där. Big dreams for such a small kid...
   Men ska man orka med morgondagen är det nog dags att dra sig tillbaka nu. Hoppas på bra väder, för jag vill picknicka! Och bada, självklart. Om det blir sånt väder som vi hade idag är det nog inget att oroa sig för.
   Go'natt


   Marie *Stor fågeln*

Endorfiner

   Vill hälsa grattis till modern min (inte för att hon går in här, men då kan jag i alla fall vara säker på att jag har gjort det... i och för sig grattade jag henne imorse, men om hon nu skulle säga att jag inte har gjort det kan jag klicka mig fram till min blogg och säga "Här gjorde jag i alla fall det!".
   Kanske inte en sån smart idé men jag är inte heller en sån smart person.
   Nu ska i alla fall Marie dra ut och träna, som varje dag. Full rulle med världens jävla träning. Kan bli lite tröttsamt men när väl endorfinerna kommer igång blir det hur bra som helst.
   Undra hur det blir med träningen imorn? Tanken var ju att man sak till Emo för att picknicka och övernatta... men jag kanske kan cykla dit i stället för att ta bussen. Eller så skiter jag i träningen imorn. Ja, det blir nog bra!
   Men ska jag få det gjort idag måste jag dra NU!
   Ha de'


   Marie *Fanfar*

Mysfaktorn är igång!

Nu lyser ljusen i Maries lilla rum och sprider ett lugnt och härligt ljus... värmen däremot kunde jag ha avstått ifrån. Så det där med att vira in sig i ett täcke kan jag strycka bort direkt. Kanske om det här legat i kylen någon minut, sen skulle det även istta fint med en kall drink (självklart alkoholfri... men om några år!).
Hur det blir med själva filmtittandet vet jag inte. Kanske blir en kort en. Någon jag inte har sett på jätte länge. Sådana är bra att se på filmkvällar med kompisarna. Så kan man krypa upp i en soffa med en skål godis och tänka tillbaka (självklart samtidigt som man "njuter" av filmen). Ett litet tips, sådär. Den senaste tiden har det varit Disney filmer som har spelats här hemma... av mig. Men dom är lite små mysig att se på, och kul! Vissa saker man kanske inte förstod när man var liten, eller som man inte kom ihåg kan man sitta och skratta glatt åt.
Någon film ska det bli och den ska hittas nu, innan det blir för sent. Egentligen kanske det är lite sent att starta en film, men jag är ju ändå ledig imorn.
Go'natt gott folk!


Marie *Krullet*

En doft av... svavel

   Med ny "blonderat" hår (vet inte om det blev blont eller vad?) fördragna gardiner och en lugn låt som spelar i bakgrunden sitter jag på mitt rum och har just tänt alla ljus. ... Mitt på dagen.
   Det är inte så mörkt men ändå så mycket så att ljusen ser mysiga ut i det dova ljuset. Det är inte mörkt men dovt? Ja, kanske.
   Mammas present är i alla fall inslagen och klar. Ska lämnas in imorn och sedan blir det tårta (för dom som vill ha). Och äta ute skulle man tydligen också göra. Undra vart bara? Dyrt ska jag i alla fall äta, eftersom pappa pröjsar. Är det någon annan som bjuder äter man extra mycket och dyrt, eller hur? Haha!
   Hoppas bara modern blir glad över presenten. Jag blev glad över håret, så jag hoppas att det kan bli som en liten återbetalning.
   Men nu var tanken att Marie skulle träna, fulle rulle!


   Marie *Grunk*

Dream On

Sitter för tillfälet vid Mammas dator med mängder av hårfärgningskollejoks i håret. Visst är det skumt att när man inte får kliai håret ska det klia extra mycket. Men det har börjat dö ut nu... den lilla pestiga klia...nen i huvudet har väl äntligen gett upp.
Nej så nu ska man bli blond(are). Med lite extra slinger dessutom. Jag hoppas på det bästa men vetinte direkt vad jag ska förvänta mig. Jag trivdes i och för sig i min gamla hårfärg men kände för en liten förändring, nu när jag redan har börjat att fixa och dona med allt annat. Förhoppningsvis blir det fin fint.
Det har blivit många förändringar de här senaste dagarna. Ny frisyr, "nytt rum" (omgjort rum), ny attityd, fått veta att det blir en ny skola, nytt av mycket.
På tal om skola, så hade jag en konstig dröm om gymnasiet inatt. Intel äskig eller något sådant, utan bara allmänt konstig (fast jag var väl det konstigaste i drömmen).
Den utspelade sig i alla fall första dagen på gymnasiet. Jag hade haft full panik med att klä på mig rätt kläder och matcha allt så jag hade dragit över på tiden, rejält. När jag hade målat på ett gräsligt lila nagellack som skulle matcha tröjan kom jag på att tröjan inte matchade jackan. Resultaten blev att jag drog på mig ett grönt linne, som var ganska snyggt faktiskt men det skar sig med naglarna. När jag var klar hade jag missat bussen men kom ändå på något sätt tidigare än jag skulle till skolan (har ingen aning om hur det gick till). Eftersom jag inte skulle börja när jag kom så tänkte jag att jag kunde haka på något annat gäng. Så jag gick till Barn och Fritid gänget och var med på deras första lektion, som var i ett litet kopiator rum med prickiga väggar i olika bruna nyanser. Jag var med på deras upprop och lyckades övertala lärarna att jag skulle gå i den klassen. När det väl började bli dags för min lektion var jag tvungen att ta mig ut därifrån, så jag ursäktade mig, mumlade något om toaletten och sprang ut i korridoren, men när jag kom ut fick jag dåligt samvete och smög tillbaka in och berättade att det hade blivit ett missförstånd och jag var tvungen att hitta till min lektion. När jag väl hittade min klass stod dom utanför en ishockeyrink och klev på en buss, samtidigt som alla sjöng USAs national sång. Precis när jag skulle på träffades jag av en tennis boll som någon skjutit ut från ishockeyrinken. And I woke up!
Nu har Marie, me, myself and us, förcrivit dom 25 minuterna färgen skulle vara i håret. Ska gå och skölja ur det så får vi se hur det blir.


Marie *Krax*


How I Feel

Som sagt skulle jag droppa in senare, och här är jag!
Rummet är relativt färdigt nu, och det blev fixat till Kelly Clarksons nya skiva som ramlade in hos Marie idag (btw). Äntligen kom den! Vill rekomendera låten How I Feel *diggar*. Men kvarstånde i rummet är en tavla som ska hängas upp, som jag köpte på IKEA förra året, och så ska jag fixa till på skrivbordet. För tillfället är det förvarings... saken för allt jag ska slänga och alla saker jag inte vet vad vart jag ska he...
Kände för att tända några ljus såhär sent på kvällen, men ack det får man icke. Får väl ha det lite mysigt imorn istället då. Kanske ska puffa upp täcket och sätta mig och se på en film framför datorn? Men inte för sent... då måste jag sätta i hörlurarna och den mysiga känslan försvinner snabbt.
Jag skulle ha haft en tv istället, fast då skulle jag väl bara få in 1 och 2. Men med inbyggd DVD blir det exakt samma sak som att sitta framför datorn... kanske ska hålla mig till datorn. Om jag dessutom skaffade tv skulle jag väl fortfarande vara tvungen att ha hörlurar när det blir sent. kanske att man ska köpa in ett par "portabla" hörlurar. Sådana där man kan gå runt i huset hur man vill medans man lyssnar på musik. Bärbara... sladdlösa!
En ny sak att spara till, nu när videokameran är borta från listan. Dessvärre har jag inte så stor användning av den då jag inte kan installera Pinacle på datorn, eftersom en nu dator är på intågande (en som låter mindre!). Men när den väl är här blir det pang i bygget!... det ordspråket kanske inte passade in där?
Men innan jag funderar på att köpa något nytt måste jag betala igen den lilla skulden jag har kvar efter videokameran (till mig själv... bukar man betala igen skulder till sig själv?) och sen ska jag spara några slantar till Stockholm resan, marknaden 21-23 juli och 850 spänn till Yran.
... hur långt är det till Jul?


Marie *Degen*

Fiffel söndag!

   Måste först säga att jag blir lite förbannad när mitt förra inlägg är... fel. I och för sig kanske det bara är fel hos mig, men om det är någon annan som har läst det och inlägget heter "Tankegång", skit i det! Heter den däremot "The Big It" är det bara att läsa.

   Idag har det varit full rulle i residenset. Det har bakats och lagats och rensats och städats och inretts. Men bra blir det. Vi har i alla fall bröd så det räcker för den kommande månaden och mitt rum luktar rent och ser fräscht ut. Lite retro här och var.
   De nya sakerna i rummet kom fram när mamma rensade ut porslinskåpet, tydligen var det för fullt och hon var tvungen att slänga några få saker. Vips, så var Marie där och snodde åt sig det hon ville ha! T.ex. en vit fin blommvas som jag målade lite guld mönster på (vilket jag inte skulle ha gjort. Kanten längst upp blev ok men är man inte konstnärlig blir det inte bra när man målar... men det duger). Gjorde dessutom om lite på min gamla fula byrå så den ser lite mer somrig ut. Och efter att ha flyttat runt en hel del och plockat bort en hel del har jag nu kunnat placera ut ljus i rummet så att jag kan tända dom och skapa en lite mysig stämmning.
   Dessvärre måste jag dammtorka färdigt nu. Det mesta är klart, men självklart är städningen kvar till sist.
   Kanske droppar in något senare.


   Marie *Träskalle*