The Big It

Jag har funderat lite idag... nae, who am I kidding. Jag funderar inte, jag tänker knappt. Jag agerar bara.
Däremot såg jag idag att det bara är två månader kvar tills gymnasiet börjar. Hurray! Det är i och för sig inte exakt två månader, det var det i onsdags, men det är nästan två månader. Varför jag "checkade" det (jag såg det inte av en slump, utan gick och kollade upp det i almanackan) är väl ganska självklar... resultatet av vilka som har kommit in på gymnasiet stod i tidningen idag. Jag kan säga det redan nu, så ingen behöver leta upp det, Marie kom in!
Så snart bär det alltså av till "The Big... It". Hoppas jag inte blir alltför ensam i den nya klassen, men chansen att det skulle hända är väl lika stor som chansen att jag skulle bli känd över hela skolan. (...kanske som skolans mest konstigaste person?) Det gäller bara att vara sig själv, inte sitta tyst, inte heller förvänta sig att någon ska ge dig någon plats utan du måste ta den själv (citat från earlier on), och om det skulle vara så att någon inte tycker om den du är... så är den personen onte värd din tid och därför ingen större förlust.
Självklart kommer man väl att sakna den gamla klassen någon dag, men som min mamma sa (när jag storbölade på avslutningskvällen... *suck*) "Sedet från den ljusa sidan, 98% av dom du inte vill se igen kommer du inte att se igen".
Så; Mot ljusare tider med kort hår, glatt humör, konstig humor och massor av bullar!


Marie *Superwoman*

Maries fredags lista - Vad jag har gjort

Ännu en fredag har alltså farit förbi. Hur spenderade Marie den? Jo;

- Hon började med att äta frukost.
Eller egentligen började jag med att smaka på en dålig leverpastej som det visade sig hade gått ut datumet för en månad sen, efter det smakade jag på den andra leverpastejen vi hade för att se om även den var dålig... vilket den var. Det var en "vanlig" frukost och ingenting specielt med den.
- Efter detta klädde hon på sig.
Jag märkte faktiskt att jag har gått omkring i ett par alldeles för långa jeans ett par dagar nu... men det var först idag jag såg det... classy. Sedan var jag ju också tvungen att märka prislappen som hängde bak på linnet, även den har använts förut (igår).
- När kläderna väl var på satte hon sig och såg på en film.
'The Magical Legend of the Leprechauns' blev det idag. Har gått igenom en del gamla rullar man inte sett på ett tag. För någon dag sen såg jag på 'Anne På Grönkulla' serien, fast jag hann inte med tredje delen... får väl bli någon gång i helgen.
- Mitt i filmen kom hennes mamma, som räddaren i nöden, och klippte till hennes hår.
Klippte med en sax alltså, inte slog (Pling). Nu är jag faktiskt relativt nöjd med frisyren. Den blev inte som jag ville ha den, eftersom den drömmen "förstördes" häromdan, men den blev klart bättre än frisyren jag hade igår. Morsan förstår nu att jag inte vill gå tillbaka till den frisörskan (mycket eftersom hon nu såg hur frisörskan hade klippt... *hurvens*).
- Efter klippningen slängde Marie ihop en snabb lunch.
Det blev mickro-gjord havregrynsgröt, och eftersom det var slut på sylt fick jag hälla på lite mosade hallon från gårdagens kladdkaka (riktigt gott faktiskt). Men tyvärr kokade gröten över, lite grann, i mikron och när jag väl åt den brände den sönder min tunga... detta kunde däremot lindras med ett ballerina kex.
- När lunchtallriken väl stod i diskmaskin gick Marie och såg klart på filmen, medans hennes mamma gick ned till sitt jobb för att fixa något.
Det var väldigt lite kvar på filmen, så jag gick runt ett tag och sjöng i huset. Tomt hus = Fri Marie. Blev lite utav ett träningspass där, för när man sjunger måste man självklart dansa, och när man dansar hej vilt och sjunger samtidigt kan man bli lite anfådd... och en lätt skrämmande person.
- Vid det här laget ringde Maries kompis, och dom pratade ett tag för att fördriva tiden.
Tack vare detta kommer jag nu bli pank. Jag vet inte hur långt samtalet blev, och vill förmodligen inte veta, men eftersom jag ringde från hemtelefonen till hennes mobil kommer det bli dyrt. Och jag måste förmodligen betala en del av telefon räkningen nu (beroende på priset). Varför? Därför moi'n parents fick vid middagen veta att jag hade ringt till Plings mobil, och eftersom mamma var hemma när jag pratade i telefon visste hon att jag hade pratat ett ganska, jävligt, långt tag. They won't go easy on me this time...
- När samtalet var avslutat dammsög hon övervåningen.
Dagens andra träningspass. F.Y.I: Om man dammsuger i en jävligt varm miljö svettas man mer än nödvändigt. Dessutom hjälpte det inte att jag var tvungen att lyfta upp vem-vet-hur-tunga lådor från under min säng, och min systers säng. Men jag kanske brännde bort ballerina kexet? (Btw; Jag åt ännu ett kex under telefonsamtalet... men det kanske också brändes bort under las dammsugning)
- Efter det att övervåningen var relativt dammfri gick Marie och såg på ännu en film.
Nu en lite mer... inte så gammal film: 'School of rock'. Men jag gjorde även några sitt-ups framför tv:n!... Fick någon konstig nisch. Det tog inte så lång tid av filmen så jag kunde sitta och spola tillbaka för att se spelningen i slutet 20 (... 4) gånger.
- Maries familj missade däremot denna film för dom kom hem just efter att den hade slutat.
20 min, för att vara exakt. Han se slutet på en film på canal + innan dom kom in. 'Finder's Fee' tror jag den heter. Eftersom jag bara såg slutet kan jag inte säga så mycket om själva filmen, men den kan vara bra. Slutet var i alla fall så "tragiskt" att jag var tvungen att garva (see it and you'll know what I mean).
- När hennes föräldrar hade kommit in i huset och packat upp maten dom köpt åt dom dagens middag, som blev Pizza.
Vid det här tillfället var det ganska lungt, ända tills vi började prata om mobiler. Snabbt vände det från "Vanlig Och Lugn Fast Konstig Middag" till "The Shit Has Hit The Fan!". Det hjälpte inte särskilt mycket att jag började må dåligt (Jag kan inte äta så mycket pizza. En kvart slinker ner, sen blir det för mycket... tyvärr).
- När middagen var över och Marie och hennes syster hade gått igenom de anorektiska tjejerna i skolkatalogen gick hon, hennes syster, och deras pappa ut och gick.
Jag var tyst för det mesta. Farsan och syrran gick och pratade om Dvd Studio Pro, och jag kände att jag inte hade så mycket att säga om det faktiskt. När vi senare började prata om ungdomarna i byn hakade jag glatt på. Det fanns lite att tillägga där eftersom jag vet en del (inte en hel den, uten en del).
- Efter promenaden skulle familjen se på en film.
Var det tänkt, men det blev inte av. Istället såg vi på 'Psych', vilket inte gjorde mig något eftersom jag redan hade sett filmen vi skulle se ('Déjà Vu'). När Psych väl var slut såg jag introt på 'Law And Order: Special Victim Unit' men drog mig snabbt tillbaka... jag orkade inte med det.
- Marie tog därefter en snabb dusch, borstade tänderna, gnussade lite med tandtråden och gick sedan upp till sitt rum.
Där jag satte mig och skrev i min blogg på blogg.se. Vilken tid det tog... Men nu vet allämnheten hur Maries fredag såg ut... ungefär som en vanlig fredag, fast jag brukar fara ut och springa istället för att gå en promenad.

Jag kommer igen nästa vecka med en ny lista, vad temat på den listan blir får vi se då.
Go'natt gott folk!


Marie *Puff...*


En dag

Har haft mycket för mig idag. Får över till en Emo och, skulle ha varit ett mentalt stöd när hon skrapade lestugan, men det blev inte av. Istället var vi bara våra konstiga jag och försökte få tag på Magnus Uggla - Nu Har Pappa Laddat Bössan (instrumental eller karaoke version).
Hade tänkt se på Mikael Moores 'Bowling For Columbine', vilket jag tycker ni också borde göra. Skit bra film som är värd att se.
Drar mig tillbaka, eftersom den börjar nu.


Marie *Hum Hum*

Klippning = total "flippning"

   Var och klippte mig idag... jag ska aldrig klippa mig igen.
   Jag var nöjd med frisyren dom första fyrtio minuterna, men sen... gaah! I can't stand it. Itäs hiddeous. Det blev kortare än tänkt, vilket innebär att jag ser ut som en jätte bäbis, håret går som i en rak kant längst ner... fast mamma ska försöka lösa det imorn. Jag som hade hittat en så snygg frisyr kommer hem och vill nästan raka av allt. Hellre har jag min gamla frisyr och ser ut som Simba än att jag ser ut såhär!
   Jag var så förbannad så jag var tvungen att fara ut och träna lite (springa). Jag som inte skulle göra det idag!
   Mitt humör har total vänt. It has done a "flipp"! U-sväng. Jag var skit glad idag och gick på stan med mamma. Shoppade, köpte nya smycken, en ny sommarjacka (så snygg!) och var på topp humör när jag kom hem. Nu är jag bara besviken och arg. Mest arg på mig själv att jag inte bara toppade det som jag först hade tänkt.
   Nästa gång jag går ut ska jag ha på mig en mössa, det kommer nog att dölja håret (jorå, det är så kort och så kort ville jag itne ha det)... lid med mig.

   Marie *Mucka*

My little 2-6 year old me

Med tanke på tiden blir det et kort inlägg. Ett kort inlägg för att bekräfta det vi redan visste; Fan vilken cool unge jag var som liten! (brag brag)
Konstnärlig: Nej
Atletisk: ... aktiv i alla fall
Vacker: Självklart
Populär: Jag verkade tycka om mig själv, så det gjorde väl även resten
Så jävla grym: Hell yeah!

Efter att ha läst igenom dom fyra böckerna (storlek medium) kände jag mig ganska stolt över att ha varit mig själv som liten. Otroligt snygga kort, skit bra citat och en helgrym unge och hennes alla aktiviteter fyllde ut sida efter sida och jag log alla böcker igenom. Till och med när det stod att jag hade förstoppning... men det hade stått något outstanding innan, så det var därför jag log.
Bästa citatet (i boken... kan en hel del som inte finns med, annars) var i alla fall från när jag var fyra och vi satt och åt frukost. Jag och en av mina goda killkompisar satt och skolade med oboy'en och låtsades att det var bärs. Varför? I have no idéa. Hur som helst så skålade vi ett ganska bra tag, och skrattade glatt. Efter ett tag dricker jag lite av oboy'en och ser sedan upp på min glada polare och säger: "Fast jag dricker mycket hellre vin!"
Finsmakaren #1. I och för sig var inte det där ett av mina bästa citat jag drog under min dagis tid, men min dagisfröken verkar ha missat en hel del coola saker jag gjorde. T.ex. att jag, varje gång plogen for förbi grinden vid ingången, slickade jag fast mig vid stolpen. Egentligen kanske det inte skulle ha varit så specielt, men den här dumma... grymma ungen gjorde det varje gång. Så när plogen var klar med sitt och for därifrån drog sig alla ungar tillbaka till sina sysslor och började glatt att leka igen... förutom jag som stod där och drog för kung och fosterland och försökte ta mig loss. Varenda jävla gång! Tydligen var jag lika dum då som nu. Men cool, så klart.
Och som vanligt drog dom upp "Turbo"... mitt smeknamn som liten alltså. När jag hade börjat på dagis var jag ganska liten, vilket innebar att vi hade vilostunder varje dag. Detta skulle ha varit helt okej, om det itne vore för det faktum att jag inte kunde ligga still. Efter ett tag (vem vet hur långt...)hade min dagisfröken skrivit i boken "Idag på vilostunden sov du inte, men du låg still i en kvart (?) och filosoferade. Vi gör framsteg!"
... Men när jag började komma dit vid sex på morgonen sov jag i alla fall en timme. För att jag var trött alltså. Varför ska man annars ligga still? Vila... fss.
Nej, jag hade för mig en hel del saker när jag var liten, alla lika bra som vanligt. Jag var glupsk (vilket tydligt syns på ett kort där jag asgarvar... med mat i mun), aktiv, smart så klart, snygg... om jag får säga det själv, cool och helt jävla äg!... egentligen var jag mest konstig, men det är det jag tycker var så bra med mig. Jag sket i vad folk tyckte, och det gör jag än idag. Tycker dom inte om mig, är dom inte värd min tid. Ett bra ordspråk som jag tänker hålla fast vid.
Go'natt

(Kort inlägg var det, ja... well well, lev med det)

Marie *Talande trädet*

Bränn skiten

   Hade tänkt gå och lägga mig tidigt idag, men ack, detta går inte.
   Varför är har man mer mappar och pärmar efter skolan än på skolan? Helt plötsligt är hela min säng full med papper, linjaler, skrivblock och skrämmande föremål som jag inte visste att jag hade. Vart kommer allt ifrån? Jag hade inte så här mycket när jag gick på skolan, eller?
   Hur som haver så har jag nu haft en kort rota-igenom-allt-och-hitta-vad-som-ska-behållas-stund. Jag tror jag aldrig har varit så uttråkad i hela mitt liv, och det slutade ändå med att 4/5 låg kvar på sängen (fast i en mycket finare hög...ar). Jag insåg i alla fall när jag satt där och rensade att jag inte har gjort något på skolan. Jag har hittat typ 8104 anteckningar och ungefär 20 arbeten (tar i och överdriver... lite). Och hälften av dessa arbeten gjordes inte under sista året. Yeez, snacka om att det kommer bli tungt på Gymnasiet.
   Men sen kom den stora frågan... vart ska allt detta skräp förvaras? Allvarligt, vart her man allt sånt... man inte behöver men inte kan slänga?
   Kanske ska ta och bränna upp allt (och skillnaden mellan det och att slänga allt är att...?). För at göra det hela speciellt kan jag grilla lite marsmallows över elden. Någon som vill joina?
   Men det där "utvecklingshjulet" som visar hur man har arbetat från typ... dagis till nian har jag i alla fall bestämt mig för att behålla. Jag skiter i vad jag har gjort från sexan-nian men allt från femman och neråt är fan värt att behålla. Damn, jag var en cool unge!

   Marie fick en kom just på en sak (finaly, my brain is working)!
   Ändrade planer, Marie tänker inte gå och lägga sig tidigt ikväll. Jag ska gå igenom dagisböckerna! Alla gulliga, sliskiga bilder på ungar som man inte har någon aning om vem dom är och alla coola, störtsköna bilder på mig med någon rolig kommentar under... I'm going to be up all night.
   Men jag tänker fortfarande bränna allt skräp.
   Hänkar någon på?

   Marie *Badum dum disch*

Warning

   Nog har man hört talas om skräckfyllda upplevelser under midsommar helgen, men det här toppar allt.
   Visst har man hört att folk brukar dricka redlöst och knappt kunna stå upp efteråt, hur det är mycket förstörelse under den här vackra, men ändå så hemska, helgen. Sönderslagna fönsterrutor, bilar, båtar, brevlådor, allt har man hört talas förut, eller hur? Men det som hände för oss handlar inte om varken bilar eller brevlådor, inte heller om fågelbon. Nej nej, den här skräckfyllda upplevelsen jag ska berätta handlar om inget mindre än... rabarberbuskar. Mer specifikt vår rabarber buske.
   Någon jävel dök in i den!
   Vi kom ut efter vi hade sett på film och det var en stor jävla krater i mitten på vår rabarberbuske. A freakin' valley of the dead. Det såg ut som om en älg hade slängt sig ner i den. Usch! (Marie tycker i och för sig inte om rabarber, men det har inget med saken att göra).
   Vi listade snabbt ut att det säkert var någon som skulle gena över vår tomt från cykelgången till korsningen (snett mitt emot vårt hus). Resultatet = pappa var tvungen att snagga ner den till en halv decimeters längd. Från 1 ½ meter till ½ decimeter! Jävla sadister!
   Sen hade denna person såklart lämnat ett vackert spår av rabarberblad fram till korsningen. Så om någon nu skulle ha gått förbi kunde dom följa blad-spåret med blicken och sedan skratta glatt åt våran familjs... fucked up rabarber!
   Jag drog faktiskt på mig ett par lila, jävligt trånga träskor och försökte balansera på den lilla fläck jag stod på i skon medan jag plockade upp en del av bladen (typ 1-2 st, sen blev jag tillsagd att gå in igen). Om någon hade sett mig skulle dom säkert tro att det var jag som hade slängt mig ner i busken.  
   Nu önskar hela min familj att vi hade sett vem det var (mamma hade faktiskt sett när det hände, men eftersom hon satt ner såg hon bara hur rabarberna skakade som fan och hon trodde därför att det var storm. Varför björkarna runt omkring inte rörde sig en millimeter fattade hon däremot inte). Vi vill egentligen inte skälla ut den, vi skulle bara ha velat sett när det hände så vi kunde gå ut, ställa oss på altan och lugnt fråga denna o så onyktra person "Vad gör du?". Now that would have been fun.
   Jag vill i alla fall varna det svenska folket för dom nya rabarbarerna. Dom är inte att leka med! (Varför Marie skulle hata dom är ännu oklart, eftersom det är tack vare dom som hon slipper alla jävla rabarberpajer och rabarberkrämer... Ett stort tack till sveriges rabarbarer!) Jävla sadister!

   Marie *Mashhumba*


Back in buisness

Hello people, you missed me?
  
   Det har gått ett tag sen mitt senaste inlägg, kan man säga. Arbete, trötthet och ren skär glömska har bidragit till detta, och det var inte föräns jag såg att en av mina kompisar nyligen hade blivit medlem här som det slog mig att även jag var medlem här!
   So I'm back! Back on track and back in buisness.
   Höstens depression kan jag gladeligen säga är över. Helt väck, gone forever(/now), kaputt. Jag är mitt vanliga knäppa jag igen!... fortfarande. Jag är knäpp men glad! Och nyligen examinerad. Det blev en liten tio minuters depression då (som säkert halva skolan såg) men nu är jag glad som en lärka (konstigt uttryck, egentligen).
   Så vad har hänt nu då? Don't worry, jag tänker inte gå igenom allt... faktum är att det inte har hänt så mycket (speciellt). Har fått upp skrivar humöret igen. Har en bok som rullar på (jävligt sakta, om jag får säga det), så det är väl alltid något. Lyckades hosta upp lite pengar och skaffade en videokamera, som förhoppningsvis snart ska komma att användas. Har valt gymnasium och planerar att börja där till hösten. Har inte fått något sommarjobb och har därför inte så mycket att göra i sommar. Har en ny hatt/keps. Har blåsor under fötterna och ingen luft i däcken på cykeln ... yeez, this is going nowhere.
   Faktum är att det mesta som har hänt är små saker, som kan betyda mycket, men inte känns värt att dra upp. Det skulle ta så jävla lång tid. Men om det var värt att dra upp blåsor och kepsar är det nog inte så viktigt... varför drog jag upp det egentligen?
   You know what, jag kommer tillbaka när jag har något vettigt att skriva om. Kanske droppar in imorgon och försöker igen.

   Go'natt