Bland böcker & elefanter

   Det var 19.3 grader varmt när jag klev upp idag, så jag struntade i allt vad min rinnande näsa sa till mig (den var bara otrevlig) och drog på mig mina sommarskor. För 19.3 grader i skuggan osar sommar för mig.
   Jag tror moder natur läser min blogg. Hon kanske droppar in här lite då och då för att se hur jag reagerar på alla hennes attentat. Förmodligen är det så, och så höll hon med om att det var lite "over the top" att döda Kaj. Thus, we have the great weather!
   Tack Kaj!
   En annan kvinna som nu dock har vänt mig ryggen är gravitationen.
   Jag bestämde mig, tro det eller ej, för att städa mitt rum idag, eftersom det kommer besök från allas dess håll till veckan. Detta hade gått alldeles galant, om det inte vore för att denna nu nya Marie-hatande kvinna hade bestämt sig för att ta ut sin strid mot mig just idag. Så när jag tänkte att jag skulle dammtorka av min bokhylla och ställa alla mina böcker på sängen (...säg inget) såg denna smyg sadist sin chans.
   När jag då hade staplat böckerna på en av mina kuddar (säg inget) bestämde hon sig för att gå till attack. Så när jag hade vänt ryggen till, och skulle börja torka ur hyllan, hörde jag det, föga oroväckande, hasande ljudet som brukar uppstå när böcker glider mot varandra. I ögonvrån såg jag hur lutande tornet i Lit skapades och rasade ihop inom loppet av en sekund, och suckade djupt inombords.
   "Tyfus..."
   I en aldeles för långsam hastighet, vände jag mig om och gjorde mig beredd på att plocka upp resterna av mitt vackra torn, som snart skulle ligga utspritt över mitt sängbord, och golv.
   Det var då jag såg hinken med skurvatten som stod och vägde på kanten av mitt sängbord, i det som snart skulle bli tornets landnings punkt.
   "Babar!" (censurerar blogg.se svärord? Jag övervägde att skriva det jag egentligen skrek ut, men är rädd att de skulle byta ut bokstäver i ordet, eller hela ordet, mot * och -. Babar ser klart mycket bättre ut. ...)
   Nu kanske ni undrar om jag hann hindra hinken från att dala ned i golvet och blöta ned större delen av allt som redan låg där, som vissa skolböcker, papper, tidningar, min necessär och mitt godis!
  
...do I really have to say it?
   Det gick inte så bra faktiskt. Godiset klarade sig (tack och lov), men vissa gamla skolpapper tog stryk, och jag är rädd att ett par tidningar kommer vara lite svåra att läsa framöver. Men mitt golv är även det rent! Om man ska se det från den ljusa sidan. Dock kunde jag inte göra det när hinken väl hade tömt ut sitt vatten över... well, det som låg inom räckhåll. Faktiskt så kan jag inte göra det nu heller, när jag tittar ned på min (nya!) hög, med de föremål som råkade hamna i syndaflodens väg. Nej, nu ser det väldigt mörkt ut.
   Så jag tänkte bara ta tillfället i akt, och citera Sheldon, från The Big Bang Theory;
   "Ah, gravity, thou art a heartless bitch."
   Och om det nu skulle vara så att gravitationen skulle köra en modernatur och överväga att inte gå med i "katternas hatklubb mot Marie", kan alla andra kvinnor som styr över... något som påverkar mitt liv på ett eller annat sätt, kan ni försöka få PMS på samma dag, så jag får andas lite?
   That would be great.
   Tack i förhand.


Marie Degerström


Till en fjäril

   Årets första fjäril blev sedd idag, av Marie Degerström.
   Jag var ute och joggade i den härliga vårsolen, när den helt slöt sig upp vid min sida och flög med mig en bit - och lät mig studera den i någon minut. Kanske den anade hur glad jag blev av att se den, och det var därför den stannade med mig? Jag ler nämligen alltid lika fånigt när jag ser den första fjärilen. Som när jag ser den första tussilagon, det första gröna lövet, eller första gången jag känner lukten av regnvåt asfallt. Det är då man vet att det snart är sommar (dock så vill jag ha den nu!)
   Men jag fick inte bara se årets första fjäril idag. Nej, vissa har mer tur än andra, så jag fick även se den bli påkörd.
   Moder natur har tydligen fått en släng av PMS.
   Det var som om hon, väldigt subtilt, försökte säga till mig att hon har anslutit sig till katterna, och att även hon hatar mig. Fast frågan är om en oskyldig fjäril var tvungen att ta smällen? En tussilago hade varit fullt acceptabelt (ledsen grabbar, men ni lever helt enkelt inte lika länge... fast hur länge lever, i snitt, en fjäril?), men den lilla skyldiga fjärilen, som bara ville glänsa lite för dumma sommarälskande Marie... det var väl att ta i? Kunde hon inte bara ha skickat en flodhäst på mig igen? Några skutt på min mage, och sommarglädjen är borta igen.
   Jag hann inte ens ge fjärilen ett namn. Därför döper jag den härmed till Kaj.
   Men med förhoppningar på att modernatur är på bättre humör imorgon, går jag nu och lägger mig. Imorgon kan vara en bättre dag! (den är i alla fall ny)
   Och Kaj... ifall du skulle läsa det här från fjärilshimlen, så är jag ledsen att jag råkade putta till dig.
   Så du hamnade framför bilen.
   Det var modernaturs fel...


Marie Degerström


Jag ska dansa i parken!

   Jag vet inte om det finns någon folketspark här i stan, men i någon park ska jag dansa. I badhusparken, på österäng, någonstans! För jag vill ha sommar sommar sommar! Med allt vad det innebär.
   Jag håller en viss Benet skylldig till denna längtan, eftersom det är han som har börjat diskutera med mig "vad man saknar mest med sommaren". Det är ju jätte bra att tänka på, när man är en sommarälskare som jag är, såhär knappt i början av våren, när moder natur är som allra tjurigast ock blåser kalla vindar från alla håll.
   Varför ska vi ha så ojämnt väder alla år? Antingen är det ingen vinter, eller så är det vinter för evigt.
   God freaking dammit!
   Men bara för att jag vill ha sommar så mycket som jag gör har jag kastat om designen på min blogg. Rent demonstrativt (mot våren, obviously) tänker jag hålla mig till sommar saker och sommar ämnen... så gott jag kan.
   I helgen åt jag t ex en glass. Vågat, ey? Dock var det inte jag som köpte den, utan Björn (note: vill du inte ha med ditt namn i min blogg, säg det till mig då, för... I really don't care. Toughen up boy, you're my boyfriend!). Men det var en glass, vilket som. En GB Temptation, för att vara exakt. Den får fyra av fem kondomer. Rock on!
   Och för er som ännu inte vet det, så samlar jag på kondomer. Fast vem vet inte det? Jag har väl bara nämnt det tio gånger... elva nu.
   Men jag har även gått runt utan jacka, spelat basket (visst hör det till sommaren?) och solat. Rent demonstrativt mot den eviga vintern + våren!
   För jag vill ha sommar!
   Och jag vill fylla år!
   Och jag vill ha pengar!
   Och röda tygskor!
   Och en sidekick!
   ...jag ska skriva en lista


Marie Degerström