So it begins

Vill bara säga; There's no need to worry people. Videokameran har hoppat tillbaka (fråga inte vart den var... pappa kom in häromdan och ställde ner den vid min dator. That's all i know), so it's OK.
Nu ska bara batterierna laddas, så ska ja snart sätta igång.
Först ut är Da wörst movie evvá, och en... lätt introduction på youtube.
Efter det ska det förhoppningsvis rulla på. Har redan ett par idéer som ligger och skrotar på datorn. Manus, rants... stuff like that.
Så nu börjar det! :D

Oh, och innan jag går vill jag bara säga en liten sak... (som en kommentar, på en kommentar, på en annan blogg);
JÜRGEN, INGELA!! His name... is Jürgen. Geez ;)


Marie *Ekorren, Indeed*

Guess who's back...

¤---------------------------------------------------------------¤
Jul, jul, strålande jul... och nu är julen över.
Ack var man sjuk och man hostade så
Ack fick man mens, men var skit glad ändå
Julklappar fick man, många
"Tack tal" man höll, allt för långa...
Jul, jul, strålande jul... och nu är julen... ö-ver!
¤----------------------------------------------------------------¤

Ja, så satt man här igen. Efter ännu en härlig jul i Tärnany, men till skillnad från alla andra år var vi i stugan.
Lovely.
Inte så lovely var däremot bristen på julpynt. Men vi vet alla hur Marie är (förmodar jag...). Jag hade, dagen innan vi åkte, packat ner en stackars tomte och en julgris, för att försäkra mig om att det fanns någon futtig juldekoration. Sen när vi väl var framme slet jag fram de få tomtar som fanns att hitta i stugan, plus att ja hängde upp några "snöstjärnor" i en takbjälke. Pretty, pretty, pretty. Julkänslan var frånvarande, men den fanns där ändå.

Men att sitta och dra alla händelser från dagen vi kom fram tills dagen vi åkte... kan ta lite för lång tid, och de flesta skulle förmodligen förlora orken att läsa efter 1/4. Fast vissa kan redan ha lagt av... vad vet jag? Så jag tänker istället berätta vad som hände på julafton (... this will take some time)

Så, vad gjorde Marie?
Jo, hon började, förvånandsvärt nog med att: kliva upp. Det tog sin tid i och för sig, men jag tog mig upp och lyckades... ja, något av en blandning mellan att gå och kasa... gåsa mig ner för trappen och in i köket, där jag möttes av en underbar doft av tomtegröt (inte risgrynsgröt. Det heter, och kommer alltid att heta, tomtegröt!). Min mage klagade (vilket den har för vana att göra numera...), men det sket jag i. Finns det tomtegröt på julaftons morgon ska jag äta tomtegröt på julaftonsmorgon! Och, som alltid, öppna något litet paket. Ansiktsmasker och en bok, för er som undrar vad det var.
Varmvatten fanns redo, tack och lov, så efter syrran och moder min hoppade jag in i duschen för att försöka få håret att se i alla fall något välvårdat ut. Och för en gångs skull lyckades jag(/mamma).
Mig klädde på mig, mig borstade tänderna och mig tänkte sminka mig... men mig fick vänta. Familjen hade tydligen tänkt åka till Konsum (kan tillägga att det känns något annorlunda att gå runt med till-pluffat/fixat hår, "fin kläder" men inget smink... hmm). Och Marie flummade runt! Som vanligt...

Sen kom en av dagens svåraste stunder... morfar. Jag sov i en av hans tröjor (vilket var ganska uppenbart, eftersom det stod MORFAR över bröstet) men det märktes ändå inte att han var borta. Inte lika mycket som det gjorde när man stod där vid graven och sa god jul.
Ja, jag grät lite. Men eftersom jag lovat mig själv att inte gråta så blev det bara några få tårar som slapp undan.
För... hur ska man säga det här? Morfar är inte precis en sån som skulle vilja se en gråta, och ännu mindre vid en grav. Vid hans grav. Han var en glad person, och kommer alltid vara en glad person. Och om han finns kvar här, någonstans (någon sa att dom sett honom vid hans lilla stuga), så tror jag inte att han sitter och dräller vid sin egen grav.
Det är som den där dikten vi hade i hans döds annons (hemskt ord...):

Gråt inte vid min grav
Jag finns inte där
Jag finns i solens spegelbänk på fjården
Jag finns i vindens lek över myren
Och när du i tidig morgon
Väcks av fåglars kvitter
Är det min röst du hör
Så gråt inte vid min grav
Jag är inte död

Den är så mycket morfar som den kan bli. ... fast han hade nog uttryckts sig lite annorlunda. Och kanske, mitt i allt börjat svära över någon granne som han tyckte mindre om. Nog var han glad men gnälla var kunde han också.
... jag var iaf glad att jag inte hade hunnit sminka mig än.

När vi väl satte oss i bilen för att åka tillbaka kom paniken;
Jultecknat började om en halvtimme!
Pappa körde plattan i mattan, inte riktigt men vi skömtade om det, och gick... kanske lite över fartgränsen när vi gled fram på granåsvägen. Men frukta icke, vi hann fram i tid. Jag hann till och med dra på mig lite smink innan det började.
Vad kom härnäst? Jo, julstämningen. När vi väl satt framför tv:n och den välkända rösten (vem är det egetligen som pratar?) presenterade Benjamin Syrsa var det julstämmning om något. Bristen på pynt hade, dagen innan, "jämnats ut" med det stora berget av paket som staplats i ett hörn (där vi hade plaserat en liten trä-gran högst upp. Så jorå, klapparna låg under granen), alltså julen hittade även ut till Granås. Och mysigt hade vi.
Jag hade tyvärr gott och blivigt förkyld någon dag innan, och snorade och hostade konstant, men den som trodde att jag skulle vara mindre glad för det trodde oh-så fel! Jag var glad hela kvällen, förutom efter maten då jag segade ihop på golvet framför tv:n, och var extra glad när vi vär öppnade klapparna.
Jag tror jag har varir omedvetet snäll i år... eller så har tomten blandat ihop mig med någon annan.
Några få saker som är värda att nämna i år, från julklapps högen är:
- En skit fin skrivbok, som jag fick av moster min. Har inte vågat skriva i den än, för jag vet inte vad jag ska ska slriva för något i den. Kan göra den till min diktbok kanske?
- Ett silverhalsband, som egentligen inte går att förklara. Eller det går, men man ska inte. Det är mer "kännsla" i det om man ser den. Så har ni tur får ni se den någon gång.
Och... *trummvirvel*
- En iPod Nano! *vågen* för pappsen! Jag kan lyssna på musik utan att behöva springa ner till pappas dator för att lägga in dom, utan att oroa mig för att den ska hacka, utan att oroa mig för att den ska ha tagit bort musiken jag har på den och utan att behöva gå och hålla sladden till hörlurarna i en viss vinkel, om jag inte vill att det ska låta som att dom sjunger under vatten. Thank you lord!(/dady)

Men trunken med alla julklappar ligger fortfarande orörd.
Vilket väskan med kläderna också gör...
Det är bara att erkänna, jag suger på att packa upp! Men det blir väl av så småning om. Nu ska hade jag i alla fall tänkt gå runt och andas in lite av husets dofter och kanske vila ögonen en stund. Jag har börjat med den välkända taktiken "Gå och lägga sig sent när man ska upp tidigt".Så om det är någon som undrar hur det gick på nyår får ni vänta ett tag. Det kommer, förhoppningsvis, någon gång.
Kan bara avsluta med något som är ett väl använt citat inom vår familj:
"Nu är julen slut. Porschen, toaletten, spola!"


Marie *Turbo*