81st Annual Academi Awards




   Ikväll är det dags för det där jag tycker så mycket om. Och nu är jag inte sarkastisk eller så, som jag oftast är i min blogg, uten det här tycker jag faktiskt om.
   Underbara klänningar, vackra sminkningar, otroliga kulisser (inte alltid vackra, kanske det ska tilläggas), härliga filmer.
   Självklart menar jag Oscars Galan.
   Jag har alltid tyckt om Oscars galan. Alla kändisar som kommer uppklädda, och ser så glada ut. Komiker som kör sina akter. Till och med när den välkända "Get Of The Stage" låten börjar spelas ser alla så glada ut.
   Och för er som nu inte vet vad detta är för låt, så är det helt enkelt låten som börjar spelas i bakgrunden när någons tacktal har pågått för länge - eller om ditt tal helt plötsligt tar en vändning de inte hade förväntat sig, och vill att du ska sluta. Som Michael Morres tack tal 2003, för Bowling for Collumbine. Han hann knappt med en minut av sitt tal, när orkestern började spela "Get Of The Stage" (som den kallas), och han gick av till bu-rop och applåder. Varför? För han klagade på Bush, och sa att han var en dålig president.
   Nu kanske man undrar varför dom gjorde det, men det här var innan allt gick åt helvete. En del hade gått åt helvete, visst, men inte allt. Därför hör man fullt med folk i publiken som buar ut honom... man kan undra om dom ångrar sig nu?
   Så ikväll ska jag se hur många som blir avbrutna mitt i sitt tal av denna vackra melodi. Plus spana efter fina klänningar, och sminkningar man möjligtvis kan ta efter.
   Tills dess ska jag njuta av en helt annan version av "Get Of The Stage", nämligen den med text - framförd av Jack Black (the legend) och Will Ferrell.

"Get Of The Stage" - Oscars Song



   Är det någon annan som ska se på Oscars Galan med mig ikväll? Jag sitter laddad med mobil och Cola om det är någon som vill joina in och komentera kläder och nominerade.
   Ha en underbart skön Oscars(/söndags) kväll!

Marie Degerström